Unikoilla koristeltu pussukka

 Voiko naisella koskaan olla liikaa pussukoita? Itselläni on aina kassissa vähintään yksi pikkupussukka, yleensä kaksi. Toisessa on avaimet ja rahapussi, toisessa peili, huulipuna ja muuta tarpeellista tilpehööriä.


Olen tehnyt useamman erikokoisen pussukan vetoketjukiinnityksellä. Nyt olen kokeillut pari kukkarokehyksellä.  Ensimmäisen pussukan tein niin, että aloitin virkkaamisen kehyksestä.  Langan pujottaminen  kehykseen oli melko hankalaa.  Mutta kun alkuun oli päässyt, niin pussukka oli ihan Ok tehdä. Ohje löytyy esimerkiksi täältä.

 



Unikkopussukan päätin tehdä toisinpäin. Aloitin pohjasta. Virkkasin ihmerenkaaseen kahdeksan kiinteää silmukkaa. Seuraavalla kerroksella lisäys joka silmukkaan.  Sitten lisäykset niin, että joka kerroksella lisäysten väli kasvaa yhdellä eli ensin lisäys joka toiseen, sitten joka kolmanteen jne. Kun pohjan halkaisija on vähän isompi kuin kehys, lopetetaan lisäykset ja virkataan spiraalina kunnes korkeus on mieleinen.

 

 
Minun  kukkarokehykseni on noin 10x10 cm avattuna.  Pohjan halkaisija 11 cm ja korkeus 11 cm. Seuraavaksi tein koristeeksi unikoita. Idean unikoihin löysin täältä. Ohjeen unikot näyttivät kuitenkin melko suurilta. Katselin kuvia ja aloin kokeilla, lopulta virkkasin näin:
 
 Ulommaiset terälehdet; ihmesilmukkaan 12 kiinteää silmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla ja aloita seuraava kerros ketjusilmukalla, virkkaa ensimmäiseen silmukkaan kiinteä silmukka, seuraavaan kaksi puolipylvästä, kahteen seuraavaan kaksi pylvästä kumpaankin, seuraavaan kaksi puolipylvästä ja vielä yksi kiinteä silmukka. Käännä työ (olet virkannut kuuteen silmukkaan ja toisen puolen kuusi jää odottamaan). Ketjusilmukka, kiinteä silmukka, puolipylväs, kaksi puolipylvästä, jokaiseen pylvääseen virkataan kaksi pylvästä, kaksi puolipylvästä, puolipylväs ja kiinteä silmukka. Käännä työ ja virkkaa kolme kiinteää silmukkaa, puolipylväs, 8 kiinteää silmukkaa, puolipylväs ja kolme kiinteää silmukkaa. Terälehti on nyt valmis ja sen pitäisi hiukan kääntyä sisäänpäin. Jos ei, niin vähennä viimeisellä kerroksella silmukoita ja hyppää muutaman yli. Siirry piilosilmukoilla alas ja virkkaa samanlainen terälehti toiselle puolelle jäljelle jääneisiin kuuteen silmukkaan.

Sisemmät terälehdet; ihmesilmukkaan 10 kiinteää silmukkaa. Seuraavalla kerroksella virkkaa ensimmäiseen viiteen silmukaan kiinteä silmukka, kolme kertaa kaksi pylvästä ja kiinteä silmukka. Käännä työ ja jätä viisi seuraavaa silmukkaa odottamaan toista terälehteä. Virkkaa reunoihin yksi kiinteä silmukka ja kaikkiin pylväisiin kaksi pylvästä. Kolmas kerros virkataan pelkkiä kiinteitä silmukoita ilman lisäyksiä. Siirry taas alas piilosilmukoilla ja tee toinen terälehti.

Virkkaa mustalla langalla kukan keskus. Tee ihmesilmukka ja virkkaa siihen 8 kiinteää silmukkaa. Päättele ja jätä lankaa sen verran, että voit ommella osat yhteen.
Sovella kukkaohjetta niin saat vähän erinäköisä unikoita. Ne ovat luonnossakin erilaisia ja terälehdet repsottavat mikä mihinkin suuntaan. 




Kiinnitä unikot kukkaroon ja sen jälkeen ompele kehys kukkaroon. Jätä hiukan ylimääräistä saranakohtiin, niin pussukka mahtuu aukeamaan paremmin. Lankana minulla oli tässä Dropsin Muskat. Siinä on suositusvirkkuukoukkuna nro 4. Virkkasin numerolla 3, jolloin jälki on napakkaa. En osaa ommella, joten vuorin kiinnittäminen ei onnistu. Kun tekee tarpeeksi tiukkaa, vuorta ei tarvita. Unikot on virkattu ohuesta puuvillalangasta, jota oli jäänyt tähteeksi. Virkkuukoukkuna 2,5.

Kukkarokehyksiä löytyy myös liimattavina. Kokeilin sellaistakin, mutta liimasin tehokkaasti itseni, kukkarokehyksen ja pussukan. Lopputulos oli se, että kukkarokehys meni rikki kun yritin laittaa sen kiinni. Ja sormet oli pari päivää liimatöhnässä. Eli minä pysyttelen näissä ommeltavissa ainakin toistaiseksi😅. Suunnitelmissa onkin seuraavaksi tehdä laukku, jossa on kukkarokehys sulkumekanismina.

Unikko on yksi mun lempikukista - niin herkkä ja kaunis. Tämä pussukka tulee varmasti käyttöön, mitähän sinne laittaisi?
 





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig