Kesämekko pienelle tytölle

Sain tilauksen virkata pienelle tytölle kesämekon. Vauvanvaatteita on kiva tehdä. Osaaminen ei (vielä) riitä sooloilun, joten homma alkoi sopivan ohjeen etsinnällä. Löysin kivan ohjeen Adore Crean sivuilta. Sieltä löytyy paljon muitakin kivoja vauvanvaatteiden ohjeita, sekä ilmaisia että maksullisia. Löytämäni mekko on nimeltään Ellen’s Crochet Baby Dress



Ohjeesta löytyy koot 3 - 24 kk. Mekko virkataan Dropsin Safran-langasta virkkuukoukulla nro 3. Väriksi valitsin hennon vaaleanpunaisen - uni colour no 01, aavikkoruusu. Se on ihanan hempeä olematta imelä.



Mekosta tuli tosi söötti - muuten melko yksinkertaisen mekon juju on hihansuissa olevat rimpsut. Tarkkasilmäinen voi huomata, että pikkuisen säädin ohjetta - tein kolmen kuviokerroksen väliin vain neljä kerrosta pylväitä, kun ohjeessa on kuusi. Muuten mekko on tehty ohjeen mukaan. 

Mekko on kiva kesällä, mutta sopii pitkähihaisen paidan/bodyn ja sukkahousujen kanssa pidettäväksi myös talvella.



Virkkasin mekon kanssa pidettäväksi myös pienen myssyn. Ohjeessa lankana on käytetty Dropsin Baby Merinoa. Minä tein myssyn samasta langasta mekon kanssa. Myssyn ohje on myös Adore Crean ja malli on tosi helppo ja nopea virkata. Linkki ohjeeseen on tässä. Myssyn reunassa on samanlainen rimpsu kuin mekon hihoissa.



Lämpimiä kesämekkopäiviä!



2 kommenttia

Professional Blog Designs by pipdig