Mummojuttuja ja virkattu tuttinauha

Voi onni ja ihanuus - minusta tuli vajaa viikko sitten mummo💗. Edessä on uusi ihana elämänvaihe. Vietin itse lapsena melko paljon aikaa isovanhempieni luona. Monet muistot nousevat mieleeni - mummon kanssa jutustelut saunareissulla ja miten ukon kanssa istuttiin puupöllien päällä, kun vieressä puhisi savustuspönttö. 



Monia muitakin yhteisiä hetkiä muistan. Muistan miten ukon kanssa käveltiin yhdessä joka päivä kauppa-autolle ja pysähdyttiin paluumatkalla naapuriin kahville tai miten mummo opetti minua ummistamaan karjalanpiirakoita. Yhteistä kaikille muistoilleni on kiireetön yhdessäolo ja tunne siitä miten tärkeä olin isovanhemmilleni. Sitä samaa haluan tarjota omalle lapsenlapselleni - aikaa ja rakkautta - sitä ihan tavallista arkista yhdessä olemista. 


Minä ja molemmat mummoni 


Valmistautumisen mummoiluun olen aloittanut tietenkin virkkaamalla, mitenkäs muuten.
 
Virkattu tuttiketju on kiva ja helppo pikkulahja vastasyntyneelle vauvalle. Tuttiketjun silpomisen päähän kiinnitetään tutti ja klipsillä nauhan saa hihaan kiinni, jolloin tutti ei pääse tippuvan maahan. Tarvikkeina tarvitaan vain silikoninen tuttirengas, klipsi ja virkkauslankaa. Minä käytin lankana Dropsin Muskat- puuvillalankaa. Se on merseroitua puuvillalankaa, joka sopii vauvoille (lanka ei sisällä kemikaaleja).

Tein samasta langasta myös suloiset tossut vauvalle. Tossujen ohjeen löydät täältä. Vaaleanpunaiset tossut on tehty ohjeen mukaan, vihreissä varsi (valkoinen osa) on tehty virkkaamalla ensin kerros pylväitä ja sitten kaksi kerrosta virkkaamalla vuoron perään etu- ja takakohopylväitä.



Tummanvihreä tuttinauha

Langan värit: unicolour 90 sammaleenvihreä ja unicolour 6 aavikkoruusu

Tuttiketju
Virkkaa silikoniseen tuttirenkaaseen 5 kiinteää silmukkaa virkkuukoukulla nro 3.




Virkkaa ketjusilmukka, käännä työ. 
Virkkaa 5 kiinteää silmukkaa ja ketjusilmukka. Toista edellistä kerrosta kunnes nauhan pituus on sopiva. 





Tuttinauhan pituus venytettynä ilman klipsiä saa Tukesin ohjeen mukaan olla maksimissaan 22 cm. Tämä kirjoitus on tehty kesällä 2024. Suosittelen tarkistamaan voimassa olevan ohjeen.

Ota klipsi ja virkkaa se kiinni nauhaan - vahvistin kiinnityksen virkkaamalla ensimmäiseen ja viimeiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Päättele langat.

Rusetti
Virkkaa 5 ketjusilmukkaa, aloita toisesta ketjusilmukasta ja virkkaa 4 kiinteää silmukkaa. Virkkaa kerroksen loppuun ketjusilmukka. Virkkaa samanlaisia kerroksia kunnes työn korkeus on 7 cm. Katkaise lanka ja jätä häntä rusetin kiinnittämistä varten.
Ompele ensin päät yhteen. Taita työ kaksin kerroin niin, että sauma jää keskelle taakse. Kieritä häntä pari kertaa rusetin ympäri keskeltä ja kiristä. Ompele kiinni ja kierrä vielä pari kierrosta. Päättele lanka.
Kiinnitä rusetti vihreällä ompelulangalla tuttiketjuun tiukasti kiinni - varmista, ettei rusetti pääse irtoamaan.




Vaaleanvihreä tuttinauha

Langan värit: unicolour 20 vaalea minttu ja unicolour 18 valkoinen

Tuttiketju
Toinen silikonirengas oli vähän erilainen - virkkasin tuttiketjun muuten samalla tavalla, mutta käytin virkkuukoukkua nro 2,5 ja tein tuttiketjun kuuden silmukan levyiseksi.

Kukka

5 kjs, sulje ps:lla renkaaksi
kjs, virkkaa renkaaseen 9 ks, sulje kerros ps:lla 
vaihda väri
*3 kjs, seuraavaan silmukkaan 4 x 2p, 3 kjs, piilosilmukka seuraavaan silmukkaan*, toista * * -väliä vielä 4 kertaa. Päättele lanka.
Kiinnitä kukka ompelulangalla tiukasti tuttiketjuun.



Tässä ensimmäiset virkkaukset pikku-prinsessalle. Jotain muutakin on jo valmiina ja suunnitteilla on ainakin jotain lämmintä talveksi. Niistä sitten lisää myöhemmin.



Vauvantuoksuisin terveisin







Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig