Virkattu peitto ja vaunulelu

Virkattu peitto on suosittu lahja vastasyntyneelle - pehmeällä ja lämpimällä peitolla on aina käyttöä. Olen virkannut peittoja vauvoille aiemminkin - tämän peiton tein ensimmäiselle lapsenlapselleni - pikku prinsessalle❤️. 



Pikku prinsessa on nyt reilun kuukauden ikäinen ja näin loppukesästä bambu-puuvillasekoitelangasta tehty peitto on aika ihana. Jokin lämmike vauvalla on kiva olla vaunuissa ennen kuin tulee niin kylmä että äitiyspakkauksen makuupussia voi alkaa käyttää. Bambupeitto on kivan lämmin, mutta kuitenkin sopivan vilpoinen myös kesällä käytettäväksi. Ja tokihan peittoa voi käyttää muutenkin. Pieni ja kevyt peitto kulkee kätevästi mukana ja toimii niin lämmikkeenä kuin pehmeänä alustana reissuilla.



Niin ja miltä on tuntunut olo mummona? Arvaat varmaan, että ihanalta❤️. Oli uskomaton tunne saada pikku prinsessa ensimmäisen kerran syliin, hän oli silloin parin päivän ikäinen - siinä me istuttiin  - minä höpöttelin hänelle kaikenlaista ja hän nukkui. Olisin voinut katsella häntä vaikka kuinka kauan - maailman ihanin pieni prinsessa. Tuskin maltan odottaa, että pääsemme yhdessä tekemään kaikkia kivoja juttuja… tässä odotellessa jatkan sylittelyä ja pikku virkkauksia tietysti myös🧶.



Peitto on virkattu leveät viuhkat- nimisillä silmukoilla. Ohje silmukoihin löytyy Sarah Hazell:in Virkkausmallien käsikirjasta. Jos sinulla ei ole kirjaa saatavilla, niin samantapainen silmukka on box stitch, johon löytyy ohjeita netistä ja YouTubesta. Lankana minulla oli Bonmix Bamboo, värit valkoinen, beige ja vaaleanvihreä.






Virkkasin peittoon 39 simpukkakerrosta.Värin vaihto joka toinen kerros jättää melkoisen määrän pääteltäviä langanpätkiä peiton toiseen reunaan. Lopuksi virkkasin kolme kerrosta kiinteitä silmukoita koko peiton ympäri ja reunasta tuli suorempi ja muutenkin siistimpi.

Valmiin peiton koko on 66 x 50 cm.



Halusin tehdä vaunuihin myös mobilen. Löysin useita söpöjä kuvia Pinterestistä, mutta useimmissa ongelmana oli se, että hahmo oli ”toispuoleinen” eli etupuoli ja takapuoli erilainen. Nätti nalle kurkkii vaunun työntäjää, mutta vauva katselee nallen selkää… höh. Ikkunalaudalla-blogista löysin kivan norsu-mobilen ohjeen. Mobilessa norsut marssivat somasti peräkkäin ja näyttävät samalta niin vaunun sisältä kuin ulkoa katsottuna. Virkkasin norsut Dropsin Muskat-langasta, väreinä valkoinen, vaalea myyränruskea ja vaalea minttu. 





Mukavaa loppuviikkoa!







Professional Blog Designs by pipdig