Ristiäistunnelmia ja itse tehty lahja

Viime viikonloppuna vietimme pikku prinsessan ristiäisjuhlaa. Juhlapaikkana oli tunnelmallinen Katariinan pappila Turussa - ihana keidas melkein keskellä kaupunkia. 



Pikku prinsessan ensimmäisessä juhlassa oli paljon perinteitä, mutta myös jotain uutta. Kastemekko oli kaunista vanhaa pitsiä ja se on ollut pikku prinsessan äidin suvussa käytössä jo useammassa polvessa. Kastemalja on ollut ensimmäisen kerran käytössä minun kastejuhlassani. Kristallimaljassa on hopeareunus, johon on kaiverrettu siinä kastettujen nimet ja kastepäivät. 



Perinteet ovat ihania ja tärkeitä - ne sitovat perhettä yhteen ja linkittävät meidät osaksi sukupolvien ketjua. Minulle uusi perinne oli pienen lähisukulaisen osallistuminen kasteeseen kuivaamalla vauvan pää kasteen jälkeen. Oli niin suloista, kun parivuotias tomera serkkutyttö pyyhki pienellä liinalla vauvan päätä. 



Halusin tehdä pikku prinsessalle ristiäislahjaksi jonkin pienen muiston. Pinterestissä näin hauskoja vauva-tauluja ja siitä se idea sitten lähti. Langat ovat kätköistäni löytyneitä jämälankoja - muistaakseni Dropsin Safran ja Scheepjesin Catona. Lisäksi tarvittiin kehys, liimaa, vanua ja taustapahvi.



Olen joskus virkannut nallen, jolla on rimpsuhame. Tällä kertaa rimpsuhame pääsi pupun ylle. 



Virkkasin muutaman erivärisen ilmapallon.



Ja lopuksi liimasin pupun ja ilmapallot kehykseen. Kehys on Ikean 25 x 25 cm Sannahed. Tähän sopisi hienosti myös joku vanha kehys.



Iloista loppuviikkoa!









Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig