Voihan välikausi ja villahaalari

Katsellessani vauvanvaatteita törmäsin sanaan välikausi - välikausitakki, välikausikengät… mikä ihmeen välikausi? Tunsin itseni vähän hölmöksi - mun piti oikein Googlesta kurkata, että mitä se välikausi tarkoittaa… mitään virallista vastausta en löytänyt. No, mutta - minä olen aikanaan parin lapseni kanssa pärjännyt hyvin ilman välikausia, ne taisi silloin olla keväitä ja syksyjä🤷🏼‍♀️.



Omat lapseni ovat jo päälle kolmekymppisiä, mutta muistan yhden vaatteen, joka oli ihan lyömätön - villahaalari. Villa on materiaalina lämmin ja hengittävä. Villa sitoo hyvin kosteutta, joten se ei tunnu iholla kylmältä kosteanakaan. Se hylkii likaa ja on palonkestävävyydeltään monia muita kuituja huomattavasti parempi.



Nyt kun ilma alkaa selkeästi viiletä, villavaatteelle löytyy käyttöä. Niinpä tartuin virkkuukoukkuun ja tein pikku prinsessalle villahaalarin. Haalari on virkattu Drops Designin Baby Blues-haalarin ohjeella. Lankana on Dropsin superwash-käsitelty Karisma, joka on 100% villaa. Väreiksi valitsin 69 vaalea harmaanvihreä ja 71 hopearoosa. Värien valinta kuvista on hankalaa, ne eivät aina luonnossa ole juuri sitä, mitä kuvasta kuvittelee. Tällä kertaa värit olivat juuri sitä mitä halusin - kivan utuiset.

Haalarista tuli muutenkin oikein kiva. Hihat ja lahkeet saavat aluksi olla kaksinkerroin taitettuna, joten niistä löytyy kivasti kasvunvaraa. Haalari on varmasti lämmin - niin välikausivaatteena kuin ihan keskitalvellakin😉.



Lämmintä välikautta!



Sininen laukku kaveriksi sinisille kengille

Mulla on hankalat jalat, niinpä mun on tosi vaikea löytää kivoja kenkiä. Toisessa jalassa on vaivaisenluu, joten kengässä pitäisi olla kärjessä tilaa. Toisaalta mun jalka on aika kapea, joten kovin leveät kengät tippuu helposti jalasta. Tietysti haluaisin että kengät ovat myös nätit. Mun jalkaani sopii Panchic-merkkiset kengät. Niillä mä sitten kuljenkin lähes aina kun ei ole lunta maassa. Olen ostanut uudet kengät suunnilleen kerran vuodessa ja aina eri väriset - viimeisimmät ovat farkunsiniset. Kengät ovat huutaneet kaverikseen laukkua ja vihdoin sain sellaisen tehtyä.



Löysin kaappini kätköistä jämälankaa, joka oli hämmästyttävän samanväristä kuin kengät. Lanka on Esteri ontelokudetta, joka on polyesteriä. Olen tehnyt tästä aiemmin korikassin, jonka ohje löytyy täältä. Yhdestä rullasta riittää kudetta molempiin laukkuihin. En yleensä tykkää tekokuiduista, mutta tämä on aika hauska lanka tai paremminkin kude ja sopii hyvin laukkuihin. Esteri on hivenen kiiltävää ja liukasta. Siihen ei nappaa lika ihan helposti kiinni ja toisaalta se on helppo puhdistaa. 


Aiemmin tekemäni korikassi

 

Uusi pikkulaukku jämälangasta


Tarvikkeet:

Esteri ontelokude, väri 1232 indigo
vetoketju 18 - 25 cm
2 D-rengasta (2 cm)
2 liipasinlukkoa tai lukkohakaa
n. 130 cm nahka- tai polypropeeninauhaa, leveys 10 mm
2 ruuvi- tai sisarniittiä

virkkuukoukku nro 6 ja 7 
tylppäpäinen parsinneula

Käytettävät silmukat:

kjs - ketjusilmukka
ks - kiinteä silmukka 
vs - venytetty silmukka - silmukka virkataan edellisen kerroksen ks:aan 


Aloita koukulla nro 7.
Virkkaa löysähkösti 16 kjs. Aloita seuraava kerros toisesta silmukasta ja virkkaa 15 ks.
Kjs, pitkä silmukka, ks, jatka näin kerros loppuun.
Kjs, ks, pitkä silmukka, jatka näin kerros loppuun. 
Jatka virkkaamalla edellistä kahta kerrosta vuoron perään. Kerroksen ensimmäinen silmukka on aina kjs ja viimeinen ks. Venytetty silmukka virkataan edellisen kerroksen kiinteän silmukan "yli" eli alla olevaan silmukkaan.

Kun työn korkeus on 14 cm, virkkaa kerros piilosilmukoita. Päättele lanka. Jätä pitkä häntä, jolla ommellaan sivut ja pohja kiinni laukkuun. Laukun sivun koko on noin 21 x 14 cm.
 
Toinen samanlainen kpl. 
 
Vetoketju voi olla joko yläreunaan sopiva (18 cm) tai pidempi ja kääntyä sivusta pitkin reunaa. Ompele vetoketju laukun sivuihin kiinni. Piilosilmukkarivi tulee laukun ulkoreunaan.




Vaihda virkkuukoukku nro 6, jotta saat pohjasta ja reunasta vähän "tiiviimmän". Virkkaa sopiva määrä ketjusilmukoita - määrä riippuu vetoketjun pituudesta. Minulla ketjusilmukoita oli 40. Virkkaa kerros kiinteitä silmukoita. Katkaise ja päättele langat.

Ompele pohjakappale kiinni reunoihin sivukappaleisiin jätetyillä "hännillä". Ompele päissä D-lenkit sopivaan kohtaan.




Tee hihna. 
Ohje polypropeenihihnaan löytyy täältä.
Ja nahkahihnaan täältä.



Värikästä syksyä!






Professional Blog Designs by pipdig